Close

17. december 2013

Find guldet på LinkedIn – brug netværket

Med størstedelen af den danske arbejdsstyrke på LinkedIn er der masser af muligheder for folk i alle brancher til at udnytte de muligheder, der ligger i LinkedIn. Mange er dog usikre på, hvordan de finder det guld, der er på LinkedIn. Her er fem tips til forbedret LinkedIn brug:

Tip nummer 1: vis hvem du har i dit netværk
Mange har faktisk ikke denne mulighed slået til, og det begrænser mulighederne for kolleger og samarbejdspartnere til at udnytte LinkedIn optimalt i det daglige arbejde. Nogle vælger kun at vise egne forbindelser (“kun dig” muligheden herunder), men min anbefaling er, at man viser alle sine forbindelser. Dette slås til under “Privtaliv og indstillinger” og “Vælg, hvem der kan se dine forbindelser”. “Dine forbindelser” anbefales, da det er den mest åbne.

Det ser sådan her ud:

Skærmbillede 2013-12-17 kl. 15.09.09

 

Tip nummer 2: husk at tilføje nummer og emailadresse
Mange tror, at når de har tilføjet telefonnummer og emailadresse i feltet øverst på den personlige profil, så behøver de ikke indsætte det andre steder. Men dette område er kun synligt for forbindelser. Så hvis en LinkedIn-bruger, som du ikke er forbundet med, ønsker at se dine kontaktdetaljer, så kan denne person ikke det. Arbejder man f.eks. med salg eller andet opsøgende arbejde, så er det jo ærgerligt. Derfor anbefales det, at man tilføjer sit nummer og emailadresse under området “XXXXX foretrukne kontaktmåde”. Det ser sådan her ud på LinkedIn, når man er inde på den personlige profil i redigeringsmode:

Skærmbillede 2013-12-17 kl. 15.11.24

Tip nummer 3: søgning – hvem kender jeg hos…
Hvis man har brug for at komme i kontakt med en person hos et specifikt firma, kan man bruge LinkedIns søgefunktion til at se, hvordan man er forbundet med ansatte i det pågældende firma. Ofte vil man blive overrasket, da nogle forbindelser måske har skiftet job, og pludselig sidder i netop det firma man gerne vil i dialog med. Og så er vejen ind jo banet.

Tip nummer 4: få introduktion af en i dit netværk til en du endnu ikke kender
Hvis man gerne vil i dialog med en person på LinkedIn, som man endnu ikke kender, så kan man tjekke, om man har nogen fælles forbindelser med den pågældende person. Har man det, kan man spørge den fælles forbindelse, om han eller hun vil lave en introduktion. Man kan se, hvordan man er forbundet med en person i højre spalte på personens profil. Det ser sådan her ud:

Skærmbillede 2013-12-17 kl. 15.19.56

Beder man om en introduktion, så ser det sådan her ud:

Skærmbillede 2013-12-17 kl. 15.29.39
Husk at både den person, man beder om at foretage introduktionen, og den person man bliver introduceret for, skal reagere, så nogle gange er det hurtigere at bruge InMail (som koster penge) eller skrive til personen direkte, hvis denne har lagt sin emailadresse ud.

Tip nummer 5: tilføj løbende nye personer til dit netværk
Det er vigtigt løbende at udvide netværket på LinkedIn. Afslut derfor nye mails til personer du har mødt med at skrive, at du vil sende en invitation til dem via LinkedIn. Send derpå invitationen via LinkedIn. På denne måde sikrer du, at du har dem i dit netværk også hvis en af jer skifter job.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *