Close

29. september 2015

Tilføjelse af f.eks. tillidserhverv til personlig profil på LinkedIn

En del har mere end et job forstået på den måde, at de f.eks. har tillidserhverv ved siden af deres eksisterende job. Eller deres job har måske en dobbeltfunktion i form af en bestyrelsespost eller lignende. Dette kan LinkedIn håndtere på den personlige profil, men du skal være opmærksom på to ting, når du tilføjer en stilling mere under “Erfaring”:

1) skal din såkaldte “faglige overskrift” opdateres også?
2) skal denne stilling ligge over eller under din nuværende stilling på LinkedIn?

Den faglig overskrift og opdatering
Den faglige overskift er et område, hvor du frit kan skrive, hvad du mener, der bedst beskriver dig. Dette område er vigtigt, idet det vises næsten overalt, hvor dit navn forekommer på LinkedIn og i nogle tilfælde også udenfor LinkedIn. Og så læser både LinkedIns egen søgemaskine og eksterne søgemaskiner som Google dette område, hvorfor du kan blive søgt frem på det, der står i din faglige overskrift. Har du fået et tillidserhverv og vil tilføje det, så opdater f.eks. den faglige overskrift til “Salgschef hos …. og bestyrelsesmedlem”. Men mange får tilføjet tillidserhvervet på LinkedIn, men ikke opdateret den faglige overskrift, og det er ikke hensigtsmæssigt. Så husk opdatering af den faglige overskrift også.

Har du flere job eller job samt tillidserhverv
Hvorvidt en ny stilling skal ligge over din eksisterende stilling på LinkedIn kommer selvfølgelig an på, om stillingen er vigtigere. Ofte får folk f.eks. en bestyrelsespost som del af det job de allerede har, og så skal denne bestyrelsespost selvfølgelig ikke stå øverst og dermed signalere, at den er vigtigere end det eksisterende job. Husk når du tilføjer en ny stilling at tilføje den virksomhed, som stillingen er relateret til. Dvs. husk at vælge virksomheden, når den kommer frem i feltet “Virksomhed”, når du begynder at skrive. På den måde bliver du knyttet til den pågældende virksomhed.

Flyt selv rundt på dine stillinger
Når du har tilføjet f.eks. et tillidshverv under “Erfaring”, så flyt dette ned under dit eksisterende job ved at trække i de fire blå linjer, der kommer frem til højre under redigeringsblyanten. Tillidshvervet kommer så til at ligge under dit nuværende job.

 

NB. Dette indlæg er opdateret d. 19. maj 2017 men nye skærmbilleder og beskrivelser.